Astăzi, aici și acum!

….au decis că pentru ei deschiderea aduce beneficii! Feedbackul funcționează pentru că înseamnă că le pasă!

Prima întâlnire a avut menirea susținerii mentalității de învingător: părerea pe care o avem despre noi ne influențează puternic viata!

Întrebarea principală a fost care este calea spre succes: să iți perfecționezi abilitățile sau să demonstrezi că ești un talent înnăscut? (Pentru aprofundarea temei vă invit să citiți Mindset de Carol Dweck)

Concluzia a fost că lumea nu se împarte în oameni slabi sau puternici, ci în oameni care învață sau nu învață (din eșecuri, de la colegii care au mai mult succes, care perseverează, acceptă provocările și învață din feedback).

Cu ocazia celei de a doua întâlniri au lucrat pe deschiderea lor, prin empatizare, feedback și dialog privind comportamentele întâlnite în breasla lor!

A fost ca un antrenament în sport: în mod evident au ajuns la acea limită când zici că nu mai poți! N-ai mai vrea pentru că ….ieși din confort. Însă cu un strop de curaj și susținerea antrenorului depășești limita:

Haideți, oameni buni! Sunt banii voștri, e timpul vostru! Pentru asta sunt aici!

Fețele se luminează pentru că dificultatea dispare și acceptă provocarea! Îi stimulează chiar!

Nici un început nu e ușor! Însă deschiderea însemnă o lume în care apar opțiuni și posibilități despre care nu bănuiau că există!

Au dat și primit feedback. În baza sugestiilor primite de la colegi au ales cum să își îmbunătățească comportamentul. Coachingul înseamană învățare în parteneriat: așa vor exersa și ei!

 E despre ei și începutul lor!

Să îi felicităm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *