Situațiile dificile

Cand apar situatii aparent nerezolvabile, cu cat te incrancenezi mai tare, cu atat va fi mai greu sa le rezolvi!

Asa ca eu incerc sa imi iau putin timp: o pauza poate face minuni. Lucrurile se intampla indiferent de vointa noastra! Si in momentul in care renunt la control, cand realizez ca nu depinde de mine, ma simt eliberata! Pot sta in acesta pauza 3 zile, 2 saptamani, 1 luna, insa tot voi iesi din asta.

Si pauza mie imi aduce detasare in mintea mea in prima etapa, apoi cer feedback sau pareri celor din jur si de aici incepe jocul cu perspectivele. Insa sunt constienta de dezamagirea de moment: ca nu depinde de mine si nu pot face nimic. Ma intorc spre univers si cred mai puternic ca niciodata ca se va rezolva!

Prin detasare capat limpezime. Pentru nevoia pe care o am, gasesc  modalitati de a o satisface pana cand deblocarea apare.

Si daca cred in continuare ca se rezolva, se va rezolva!

Disciplina este cea care ma salveaza si ma face sa merg inainte. Ce altceva imi satisface nevoia, dincolo de acest blocaj?

Si zilnic fac cate un pas mic, initial mental, apoi de actiune, care formeaza calatoria spre obiectivul meu. Nevoia mea este satisfacuta astfel prin pasi concreti. Si cred ca secretul este faptul ca obiectivul exista in continuare, iar pasii mici pe care ii fac, chiar in conditiile unei situatii aparent blocate, ma ajuta sa progresezi in perspectiva pe care o am. Imbratisez incertitudinea, vicisitudinea si profit de pauza pentru a inventa noi actiuni.

Ce am invatat din pandemia asta, este ca nu se termina lumea, nu cade cerul. Insa ca avem nevoie de timp pentru ca lucrurile sa se rezolve! Si cred ca se vor rezolva!

Asta e abordarea mea in fata situatiilor aparent de nerezolvat. Si de aici dezvolt credinta ca schimbarea perspectivei imi va aduce motivarea sa continui calatoria cu noi pasi mici spre obiectiv si sa profit de timpul de respiro impus de blocaj.

Rezonezi cu aceasta etapa?

Abordarea mea deschisa iti inspira incredere?

Te invit la o sedinta exploratorie de coaching!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *