Cele 3 superputeri

Îți amintești de Thomas Edison? Da, da geniul care a inventat fonograful, camera de film și becul electric, printre altele.

Ceea ce puțini știu poate este că era un pescar foarte prost! Obișnuia să petreacă o oră aproape în fiecare zi la pescuit, dar nu a prins niciodată niciun pește.

Ei bine, dacă te întrebi cum acest geniu era așa un pescar prost – ha, n-ai fi singurul! Întrebat de ce insistă să pescuiască dacă tot nu prinde nimic, Edison a răspuns: „Nu am prins niciodată pește pentru că nu am folosit niciodată nicio momeală”.

De ce ai pescui …..fără momeală?, te poți întreba din nou uimit…

„Pentru că atunci când pescuiești fără momeală, oamenii nu te deranjează, și nici peștele. Îmi oferă cel mai bun moment pentru a gândi… ”, a explicat geniul.

Edison a descoperit și exersat la “pescuitul” fără momeală 3 superputeri –  a tăcerii, a spațiul creat și a încetinirii.

Și într-o zi, pescuind cu un băț de bambus, i-a venit ideea de a încerca bambusul ca filament pentru primul bec electric.

Ce ne luăm din exemplul lui Edison?

În mod regulat rezervă-ți timp pentru a nu face nimic. Trece-ți în agendă zilnic o perioadă de timp dedicat ție, liniștitii și creativității. Fă-o o prioritate! Și practic-o cu aceeași regularitate și dedicare ca o întâlnire cu un client!

Vestea bună este că cele 3 superputeri însemană coaching. Vrei să te bucuri de ele, să ți le dezvolți? Ești la un mesaj distanță de a o face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *