Construirea încrederii

Îți spui că faci parte dintr-o echipă managerială nouă. Obiectivul vostru este revigorarea organizației. Și că tu ești managerului unui departament cu deschidere internațională. Și îmi spui ce proiectel faine vrei să dezvolți.

Îți spun că îți admir entuziasmul, că aud că este vorba despre un nou început – echipă managerială nouă, o nouă poziție pentru tine, obiective și proiecte noi de dezvoltat.

“Eu cu ce te pot ajuta? De ce ești azi aici?”, te întreb.

“Da, e un nou început și eu sunt plin de avânt și entuziasm. Nu sunt pentru prima oară într-o funcție de management, știu că sunt suișuri și coborâșuri, însă știu și satisfacția lucrului bine făcut. La noul departament însă ceva îmi scapă. Și nu știu ce.”

”Și dacă ai ști? De unde ai începe?”

“De la oameni.  Îmi doresc să comunic deschis cu ei și mă lovesc de tăcere”, îmi răspunzi natural.

“Tăcere?”, întreb.

“Da, tăcere, conformare. Am întrebat cum era fostul manager. Ei bine folosea frica ca maniplare, să îi împiedice să vină cu idei, să acționeze – așa controla. Și eu, acum am nevoie să îi fac să se deschidă, să prindă curaj. Pănă la a transforma mediul ăsta în unul creativ….am mult de lucru. De asta sunt aici să îmi găsesc soluțiile. Cu ce să încep? Cu ce să continui?”

”Și dacă ai transforma obstacolul ăsta într-o oportunitate, ce ți-ar aduce?”,  întreb.

Tăcere…..

“Încrederea lor. Asta am nevoie să o câștig, asta îmi va aduce, de asta am nevoie!”.

Și fața și se luminează.

Da, lucrăm împreună pentru a-ți găsi soluțiile în noua ta provocare profesională. Însă alegi să lucrezi și împreună cu echipa ta în workshopul pentru încredre în relațiile de la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *