Crezul meu: placearea cu care imi fac meseria ma implineste!

Eu cred cu tarie ca singura constanta in viata noastra e schimbarea. Nu mai suntem generatia parintilor nostri care au stat in acelasi job pana la pensionare. Si eu am trecut prin aceasta reinventare profesionala si marturisesc ca initial am experimentat o teama puternica. Pasiunea mea fata de ce faceam a fost curmata sigur de niste vorbe: au trecut vremurile in care obtineai satisfactii profesionale! Modelul cel nou era livrezi cand ti se cere, cat ti se cere, cum ti se cere! Creativitatea omorata complet!

Si simti teama initial sa spui nu – insemana sa renunti la  ceea ce faci! Ce urmeza? Munca devine o corvoada apasatoare, iar viata profesionala o sursa majora de frustrari. Sigur ca putem gasi vinovati: si eu am facut-o! Insa in scurt timp am realizat ca am o singura viata si zau ca aleg sa nu fiu victima! Veneam dupa un lung sir de schimbari (de la divort la decesul tatalui meu), asa ca aveam antrenament. STOP!, am zis. Da, nu sunt nici victima, nu vreau sa devin nici cinica, nici demotivata.

Si am schimbat perspectiva, am ales sa privesc diferit lucrurile, transformand in intrebare vorbele dure care imi fusesera spuse. Au trecut vremurile in care obtineai satisfactii profesionale a devenit: ce ii lipseste acestui mediu pentru a simti satisfactie ca angajat? In comparatie cu ceea ce stiam/experimentasem si mai ales: care ar putea fi potentialul maxim al acestui mediu?

Mai mult, am intors intrebarile spre mine: cum ma pot implini si creste profesional si personal facand acest exercitiu? Iata cum am simtit eu ca pot invata lucruri valoroase din acesta experienta: m-am inscris la un curs de coaching. Aici am descoperit cat de important e sa vezi partea buna intotdeauna, potentialul pe care orice persoana/mediu il are! Si sa imi asum din nou un rol activ (nu cel pasiv de livrare) in a sprijini in indreptarea a ceea ce nu merge, invatand sa imi imbunatatesc continuu calitatea serviciilor pentru a creste impactul asupra celor cu care lucrez. Si iubesc din nou ceea ce fac: sunt din nou productiva si creativa pentru ca ceea ce fac ma inspira! Chiar mai mult, ma intorc seara acasa fericita si am o familie fericita! In fiecare zi imi tratez colegii, clientii mai bine! Am convertit toate abilitatile anterioare si le folosesc activ in prezent.

Vulnerabilitatea mea ii face pe cei din jur sa ma simta aproape cand le impartasesc drumul meu si se simt incurajati de maniera in care mi-am schimbat perspectiva profesionala. Mesajul pe care vreau sa vi-l transmit este ca nu suntem singuri! Iar a cere sprijin si a te bucura de el iti poate stimula potentialului mai mult decat ai banui! Nu ezita: insemana sa te iubesti, respecti si valorizezi pe tine, personal! Si daca tu nu o faci, cine o va face? Incearca perspectiva pozitiva prin coaching!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *