Deblocarea

Eu chiar cred si spun adesea ca in viata ni se intoarce ceea ce oferim, sub diverse forme. Ca atunci cand apare o problema, chiar daca ma blochez pentru o perioada, am invatat sa nu imi mai plang de mila, sa nu stau victima in acea situatie. Ci sa simt profund ceea ce am de simtit – dezamagire, frustrare, tristete, durere, si sa ma uit spre solutii – o posibilitate, si inca una. Una dintre aceste solutii imi aduce deblocarea! Apoi nu uit sa privesc in urma sa vad ce lectie imi iau. Intotdeauna o fac pentru ca vreau sa raman pozitiva si nu pot face asta daca nu sunt impacata cu tot ceea ce imi ofera viata!

Scriam intr-o postare anterioara despre cum mi-a fost curmata pasiunea profesionala acum cativa ani cu niste vorbe: au trecut vremurile in care obtineai satisfactii profesionale! Atunci am fost peste un an blocata. Si acum, uitandu-ma inapoi as spune ca a fost o experienta foarte valoroasa pentru ca stiu pe propria piele ce se intampla cu noi in asemnea situatii.

Am ales coachingul si prima clienta mi-a spus ca isi dorea ….recunoastere si satisfactie profesionala! Inatlnirile noastre i-au oferit un spatiu sigur in care sa se deschida, sa spuna cat de nemultumita era….pana cand sursele profunde ale insatisfactiei au facut-o sa realizeze  ca nu erau sanse reale ca situatia sa se schimbe. Deblocare: viziunea i s-a schimbat si a cautat o alternativa!

Si continui sa atrag clienti similari si in prezent! Oameni deschisi si cu mult potential, care traiesc insa intr-o mare insatisfactie. Perioada in care experimentam acesta nemultumire e foarte variata pentru ca adesea avem familie, rate – deci motive sa rezistam impulsului de a face schimbarea, adesea pentru ca ni se pare ca nu avem de ales.

Si va marturisesc ca socurile precum pandemia mi-au dovedit ca pot lucra in favoarea noastra! Un alt client era blocat de peste jumatate de an intr-o slujba in organizatie, dorindu-si sa devina antreprenor. Insa nimic nu parea a-l urni sa faca primul pas, in ciuda nemultumirii foarte mari si instatisfactiei profesionale crescute. Pandemiea i-a oferit sansa sa stea pe 75% din salariu, acasa cu copilul. Starea de urgenta a fost sansa sa la deblocare. In prima instanta a descoperit ca e foarte bine sa traiasca fara nemultumirea aceea constanta, si apoi cat de mult isi doreste sa faca pasii spre antreprenoriat. Este uimit de cat de bine ii merge tocmai in acesta situatie incerta in care traim!

Si eu traiesc o emotie intensa de fiecare data in fata acestor deblocaje. Iar in momentele grele tocmai exemplele acestor oameni ma motiveaza si imi zic: ei, daca ei pot, sigur pot si eu! Ma motiveaza intotdeauna! Si cred ca asa mi se intoarce in viata ceea ce ofer, exact atunci cand am nevoie.

Tu ai curajul sa iti infrangi rezistenta si sa faci primul pas spre ceea ce iti doresti cu adevarat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *