Ești o persoană capabilă să evolueze și sunt interesată de dezvoltarea ta!

Pentru mine antrenamentul – sub toate formele, este esential. Cu placere merg la sala de 2-3 ori pe saptamana si in mod voit aleg antrenamentele care provoaca un stres marit pentru organismul meu.

Sala este exemplul cel mai bun de mentalitate pozitiva: acolo nu conteaza daca te-ai „nascut” sau nu geniu, deștept, frumos.  Ci sa devii fit, adica sa te antrenezi prin efort constant. Si ghiciti ce: ei bine, cand ne stresam corpul prin cresterea tensiunii inimii, creierul reactioneaza ca si cum am fi in lupta cu un inamic sau am fugi de el! (Pentru a se proteja, creierul elibereaza proieina BDNF si endorfine.) Rezultatul il stim cu totii: ajungem sa ne simtim in largul nostru, lucrurile se clarifica in mintea noastra, memoria si nivelul de fericire cresc ! Si de fiecare data, factorii de stres sunt urmați de un timp de recuperare esențial!

In facilitari/coaching, folosesc adesea exemplul cu sala: factorii de stres sunt benefici in viata!  Corpul nostru primește informații din mediul extern nu prin inteligență, ci prin stres și hormoni. Simplificat: pentru copiii mici, stresul provocat de durere este singurul care îi învață cu privire la risc! La fel pentru noi, adultii: factorii de stres sunt singurii care ne transmit informații valoroase despre mediu si riscurile neadaptarii la acesta.

Si in acest moment, al aparitiei factorilor de stres (reorientarea in cariera, dorinta de promovare, conversatiile dificile pe care le evitam cu partenerul de acasa sau la birou), imi sprijin clientii sa constientizeze ca sunt in fata unei provocari benefice. Ca simt disconfort, teama, doar pentru ca ies din zona de confort, adica a ceea ce stiu despre ei, despre mediu.  Si intra in realmul lui NU STIU! Si ne dorim in viata factori de stres, sa iesim din zona de confort pentru ca astfel invatam sa facem lucrurile altfel, sa abordam relatiile, viata in mod diferit. Daca nu facem lucruile intr-un mod diferit, rezultatele vor fi neschimbate! Astfel creierul nostru creeaza noi conexiuni, care duc inerent la dezvoltare.

La fel ca la sala, prin toți acești factori de stres inveti sa te antrenezi în a gestiona informatia pe care ti-o transmit. A alege cea mai bună opțiune să folosești informatia transmisa este esențial. Si optiuni sunt multe, insa depinde de tine sa iti acorzi spatiul si timpul necesar pentru a explora si alege ce ti se potriveste cel mai bine prin coaching!

Orice proces orientat spre creștere se realizează prin antrenament. Nu suntem geniali în viață, fără muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *