Ceea ce văd ceilalți la noi ne surpinde!

Secretul relațiilor bazate pe încredere!

Pot să îți împărtășesc ceva incomod pentru mine?, mă întrebi când ne revedem.

Nu e tocmai ușor să accept felul în care mă văd colegii mei, îmi spui în disconfort. Am făcut un exercițiu de feedback și pe parte de competențe și rezultate sunt apreciat. Însă colegii mei îmi spun că și-ar dori să fim mai deschiși, să împărtășim mai mult dificultățile pe care schimbările din anul ăsta le presupune.

Îți spun că ce aud eu este că te surpinde feedbackul primit. Cum apreciezi că este părerea colegilor tăi? O accepți sau o respingi?

Ai descoperit un lucru de care habar nu aveai. Nu îți e ușor ca bărbat să stai la…povești, nu îți e felul. Însă respiri adânc și accepți nevoia lor. Realitatea este că te-a preocupat la început să aibă condiții să lucreze de acasă, însă în rest….te-ai luat cu munca!

Îți mărturisesc că îți apreciez curajul! Vulnerabilitatea în fața părerii celorlalți presupune curaj! E normal să fie aspecte pe care ceilalți le știu despre noi și noi nu le știm! Însă acum că știi, ce devine posibil pentru tine? Ce vrei să faci?

Imi spui că dorința ta este să îi susții pentru că crezi în ei, îi apreciezi. Și că îi vei întreba cum sunt, fiecare dintre ei, la începutul fiecărei întâlniri. Dar nu îți e deloc ușor: munca te ajută să te focusezi în momentele grele.

Cum crezi că ar reacționa dacă le-ai spune că vrei să faci acest lucru? Ar fi important să le spui?

Hm, nu te-ai gândit îmi spui! Însă le-ai arăta că părerea lor contează pentru tine. Că o accepți. Faptul că le spui că îi vei întreba cum sunt înainte de fiecare întâlnire ar fi un angajament luat în fața lor.

Părerea lor contează, accepți și angajament – aud că spui. Ce îți vor aduce în relația cu ei?

Încredere!, îmi răsunzi simplu.

Data viitoare vom vorbi la nivel de echipă despre dimensiunile încrederii în echipă.

Desigur că am încredere! – workshop pentru relațiile la locul de munca

Vrei ca nivelul de încredere în echipa ta să creacă? Lasă-mi un comentariu și ne vom cunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *