Încrederea vine de la sine!

Îmi spui că acum, când lucrezi cu echipa ta de acasă, simți că nivelul de stres e mult mai mare. Îți este greu pentru că nu ai siguranța că sarcinile vor fi duse la bun sfârșit cu bine.

Nu îți e ușor să iei o pauză. Însă când îți propun să îți imaginezi că vezi echipa ta ca într-un film (din care faci și tu parte ca personaj), când îți cer să descrii acțiunea acelui film, conștientizezi cât de importantă este încrederea.

Te întreb cât de des le apreciezi verbal, deschis abilitățile și experiența colegilor tăi? Sau cât de des îi implici în deciziile pe care le iei? Sau cum le ceri inputul?

Te gândești și capeți curaj când îți faci o listă cu abilitățile pe care le apreciezi la fiecare. Și experiența valoroasă pe care unul sau altul o are. Chiar îți vin idei cum le vei cere inputul în diferite proiecte. Tensiunea scade simțitor.

Cât de mult ai acum încredere că vor face ceea ce spun când o spun? Cum va influența asta nevoia ta de a ști ce fac, de a controla?

Îți este dificil să o admiți. Nevoia de control. Care are în spate teama ta.

Însă îți dai seama că cele mai bune rezultate le obții când toți membrii echipei împărtășesc deschis informațiile. Când sesizează ușor și fără teamă când ceva nu merge. Descoperiți împreună greșelile, nefuncționalitățile.

Și exemplificând situații concrete, realizezi că oferirea și primirea feedbackului constructiv este esențial pentru crearea relațiilor de încredere.

Data viitoare vom vorbi la nivel de echipă despre dimensiunile încrederii în echipă.

 Desigur că am încredere! – workshop pentru relațiile la locul de munca

Vrei ca nivelul de încredere în echipa ta să creacă? Lasă-mi un comentariu și ne vom cunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *