Să ne amintim în prag de sărbători să fim recunoscători!

O să îți spun sincer ce cred: recunoștința nu trebuie să fie depententă de nimic! Nu avem nevoie de o zi specială sau ca cineva să facă ceva pentru noi ca să ne exprimăm mulțumirile. Nu trebuie să fie totul perfect. Ci doar să vrem să fim recunoscători!

Mai mult: recunoștința nu este numai pentru vremurile bune! Într-un an ca 2020, în care toți am fost greu încercați, merităm infuziuni intense de recunoștință și apreciere. Pentru că sunt atitudini optimiste care întotdeauna ne ajută să ne împăcăm cu trecutul, ne aduc fericire în prezent și speranță pentru viitor.

Te întreb acum: când ai simțit pe parcursul acestui an că o mentalitate deschisă spre recunoștință/apreciere te-a ajutat să îți consolidezi reziliența în fața experinețelor provocatoare?

Tocmai de asta cred că una din marile lecții ale lui 2020 poate fi tocmai exprimarea aprecierii și recunoștinței în relațiile profesionale!

Este un an în care chiar m-am bucurat să văd că mulți dintre clienții sau beneficiarii coachingului au ales să își exprime zilnic aprecierea, recunoștința. La început mai greu din cauza fricii, nesiguranței. Însă o dată ce au încercat, au observat cum reduce nivelul de stres și îi ajută să își găsească calmul, care aduce cu sine claritate în vremuri nesigure. Camaraderia, încrederea și reziliența au devenit adesea valori autentice la locul de muncă în felul acesta.

Așa că îți adresez o invitație, dacă nu ai încercat încă exercițiul recunoștinței, al aprecierii. Când simți nevoia să te plângi, să exprimi un gând negativ, încearcă să găsești ceva pozitiv în loc. Ai o problemă – nu te concentra pe problemă, ci pe soluții! E doar o schimbare de perspectivă! O graniță fină, e drept! Însă pe măsură ce vei exersa recunoștința, aprecierea și nu te vei mai atașa atât de mult de partea negativă, vei observa efectele în cascadă în viața ta persoanlă și profesională.

Și nu uita: oricând vrei să încerci perspectiva pozitivă prin coaching, lasă-mi un mesaj și ne vom cunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *