Valoarea încrederii

Îmi spui că în ciuda anului acesta foarte dificil pentru noi toți, observi o dorință reală ca persoane noi să se alăture echipei voastre. Inițial ți s-a părut normală creșterea simțitoare a conectării inclusiv pe linkedin – nu mai există networking și piața muncii trece prin schimbări majore. Însă ofertele pe care tu și partenerii tăi le primiți sunt tot mai faine. Și auzi tot mai des că vin persoane noi spre voi pentru că își doresc un spirit de echipă autentic.

Îmi spui că ai vrea să identifici și perpetuezi toate …. ingredientele.

Îți împărtășesc că aud de evoluția pozitivă a ofertelor pe care le primiți. Aud că sunt autentice, valoroase. Și te-aș invita să te întorci spre tine: cum funcționați voi ca echipă de management? Cum lucrează oamenii din echipele voastre?

Văd cum te relaxezi: te simți confortabil, pasionat, îți face plăcere să vorbești despre colegii tăi.

Hm, anul ăsta a fost diferit. Contextul te-a făcut ca pentru prima oara dupa mult timp să mergi efectiv in pantofii copiilor tai, ai angajatului/colaboratorului tau, chiar si ai clientului. Sa empatizezi cu ei toti si cu fiecare separat e o constantă. Le spui si tu ce simti, prin ce treci – ai devenit vulnerabil! In toate lunile astea ai tot exersat empatia si vulnerabilitatea, incat au devenit un comportament constant al tau. Și îl vezi și la pertenrii tăi! Chiar așa spun și subalternii: era fain și înainte. Însă era competitivitate multă. Este profesionalism și acum, însă acum angajații voștri au mare încredere în voi ca echipă de management. Le este ușor să susțină cu pasiune produsele voastre spre clienți pentru că au dezvoltat apartenență, …hei, unii chiar mândrie!

Îți spun că aud empatie, vulnerabilitate, încredere, apartenență, mândrie! Și aud mândrie, dar și emoție în vocea ta. Te invit să îmi spui cum percepi atmosfera dintre membrii echipei tale!

În ciuda izolării, sunt foarte apropiați. Simți că percep mediul ca fiind sigur: sunt ok când depind unul de altul. Își cer ușor ajutorul și schimbarea majoră este că sunt dispuși să facă mai mult decât fișa postului. Sunt motivați. Sistemul de încercări noi și urmărire a impactului este un joc constant și viu. Nu există greșeli, ci doar semne unde trebuie adaptat. Și ușor vin cu soluții. Hei, chiar le place să aibă întâlniri pe platforma online și să facă brainstorming pentru cât mai multe soluții. Și se distrează copios: au topul celor mai năstrușnice idei! Sunt creativi!

Îți spun că te simt complet în largul tău! Aud că membrii sunt apropiați, depind unii de alții, motivați, se joacă de-a soluțiile, se distrează copios!

Acum, dacă ai fi în locul celor care vor să lucreze cu voi, ce ai vedea din afară?

Deschidere, bună-dispoziție, vulnerabilitate, motivare…..ah, ce bine e să le conștientizezi și să pui la un loc! Îmi spui că aveți un mediu de lucru sigur. Secretul? Încrederea!

Desigur că am încredere! – workshop pentru relațiile la locul de munca

Crezi în beneficiile dezvoltării încrederii la nivelul echipei tale? Lasă-mi un comentariu și ne vom cunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *