Mami, azi nu ai zâmbit! Nu ești fericită?

Băiețelul meu de numai 6 ani m-a întrebat acum câteva zile…și m-a lăsat fără cuvinte! Multe realizări, valuri de conștientizări mi-au adus cuvintele lui!

În primul rând, la 6 ani, el percepe zâmbetul ca unitate de măsură a fericirii! Și asta în vreme ce mulți adulți uită adesea să zâmbească! Semn că uneori nu avem sufletul și mintea deschise spre a aprecia și a ne bucura de noi, de cei din jurul nostru, de interacțiunile pe care le avem. Noi, adulții, alegem adesea motivele de nemulțumire – când, în realitate, calitatea prezentului și a vieții crește atunci când suntem recunoscători, apreciem și suntem fericiți!

În al doilea rând, întotdeauna feedbackul necerut al celor de lângă noi merită apreciat și să ne ducă la autoconștientizări! Se pare că eu sunt o persoană pozitivă, care zâmbește des! Băiețelul meu, dar și cei apropiați remarcă imediat…când nu zâmbesc!  Aveți curaj: acceptați acest feedback ca pe un barometru al bunei voastre dispoziții! La mine zâmbetul e autentic și are cauze reale, profunde – așa că da, fiul meu, lipsa lui înseamnă ceva! Și oboseală, și intrare pe pilot automat din cauza unui program aglomerat, dar și o dezamăgire… 😏

Așa că va propun zilnic să vă conștientizați zâmbetul pentru că provoacă fericire, iar fericirea provoacă zâmbete. E un feedback pozitiv care crește exponențial.

Și da, o dezamăgire, oboseala, presiunile alungă zâmbetul de pe chipul nostru! Găsiți motivul care alungă zâmbetul și puneți-vă întrebarea: peste 1 ora, 1 săptămâna zâmbesc din nou cu toată inima, sufletul – ce am făcut pentru a ajunge acolo? Simțiți ce emoții aveți de simțit și zâmbiți…poate mai greu la început…însă apoi tot mai profund!

Eu mi-am luat băiatul în brațe și i-am spus cât de mult îl iubesc și cât de fericită sunt că el e băiatul meu! Și am zâmbit pentru el 😊😋😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *