O invitație la lectură

În pregătirea unui nou proiect, recitesc o carte esențială aș zice în coaching. Și, ca de obicei, îmi fac notițe.

Recitirea însemnărilor m-a făcut să realizez încă o dată valoarea acestei lecturi. Vă invit să le parcurgeți pentru a percepe posibila diferență la care coachingul poate duce într-o organizație.

Organizațiile te tipul comandă și control se bazează pe ierarhia de putere și cunoaștere: cei din topul ierarhie iau deciziile, iar cei de jos le implementează, confruntând-se foarte puțin cu provocarea.

Procesul este încet, scump și se bazează pe credința că nu poți avea încredere în oameni și că aceștia trebuie monitorizați îndeaproape.

Nu există inițiativă reală, inovație, asumare de risc și creativitate. Ambiția și curiozitatea le sunt strivite, pentru că orice inițiativă trebuie autorizată. Și apar numai nevoia de nu a mai suferi sau a fi răsplătit pentru obediență. Adesea e numită manipulare!

Oferta de schimbare ar fi alternativa de a lucra într-un mediu de comandă și control pornind de la o premisă noua!

Organizațiile trebuie să permită oamenilor să fie eficienți și împliniți. Organizațiile sunt creațiile oamenilor care lucrează în ele.

Coachingul este o manieră de lucru cu oamenii care îi conduce spre o competență și satisfacție mai mari, astfel încât pot contribui la nivelul organizației și să găsescă semnificație în ceea ce fac.

Nimeni nu va spune nu unei astfel de schimbări! Însă dificultățile apar în antrenarea manierei de lucru în acest sens. Oamenii sunt performeri excelenți pe termen lung, care se autocorectează și se autogenerează. Importante sunt comportamentele, pentru că comportamentele duc la rezultate!  

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *