Prezentul e tot ce avem!

Nu putem fi fericiti nici in trecut, nici in viitor – doar acum!

In urma cu 6 ani am invatat ca nu planificarea e totul in viata. Si asta in contextul unor schimbari majore care mi-au trezit teama initial, insa a caror parcurgere mi-a adus implinire. La nivel profesional mi-a fost mai usor sa spun ca vreau altceva. Si asa am inceput sa ma reinventez si continui si azi! In doar 3 ani am avut cel putin 4 schimbari majore, iar coachingul este cel care m-a ajutat sa le transform in lectii de autocunoastere, intr-o calatorie spre noua mea devenire.

Pentru mine experienta pandemiei exacta asta arata: planificarea in sine e fragila daca nu se bazeza pe o mare doza de adaptabilitate la incertitudinea si nesiguranta pe care schimbarea le presupune. Schimbarea poate insemna innoire! Iar innoirea aduce energie inspre ceea ce face sens in viata fiecaruia!

Zilele trecute, clienta se intreba daca gresea ca se bucura doar de prezent si nu mai planifica asa de intens si clar ca in trecut. Crescuse in familie cu convingerea ca asa e bine sa faci!, asa fusese educata in facultate: planificare, planificare…

In ultimii ani, si ea trecuse printr-o schimbare majora. Ceea ce o ajutase fusese tocmai trairea fiecarei etape prin care trecea. Isi permisese sa simta tot ceea ce avea de simtit si ii adusese constientizari valoroase. Emotional trecuse ok, insa aparuse o noua maniera de abordare a vietii. Nu stia ce sa faca cu ea! Aici era intr-o mare dilema, voia sa stie ce alege, despre ce e vorba in diferenta asta dintre planificare si trairea clipei prezente. Simtea dezorientare, nesiguranta si un oarecare sentiment de pierdere a ceea ce a functionat ani de zile pentru ea. Era nesigura la nivel de identitate unde resimtea innoire prin renuntarea la convingerea planificarii stricte. Doar planificarea dadea sens vietii sale?

Trecutul il poti schimba? Viitorul iti apartine? Atunci ce ai zice sa te bucuri de prezent exact asa cum spui ca te simti bine facand-o!, am indemnat-o.

Ceea ce i-am oglindit era faptul ca stia deja foarte bine cum sa traiasca prezentul. Ne-am amuzat cand a asemuit-o unei placeri vinovate! Era atat de bine sa fie fericita si sa se bucure de prezent. De ceea ce este, de ceea ce a devenit, fara a incerca sa evite nimic, ci doar sa se bucure. Emotional exprima autenticitate prin fiecare fibra a fiintei sale! Stia ce voia in viata, insa se simtea si pregatita pentru orice avea sa ii ofere.

Sprijinul oferit prin coaching in asemenea situatii indraznesc sa spun ca este de nepretuit! In disconfortul adus de o schimbare, pe care fiecare o traieste in felul sau, cand nu mai crezi in propria busola, ei bine, prin coaching poti sa iti gasesti simtul directiei din nou! Clienta mea mi-a marturisit ca se simtea usurata si ca voia sa exerseze trairea clipei prezente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *