Provocarea si curajul de a spune ce vrem!

Aud tot mai des in ultima vreme ca reusesc in business numai persoanele facute pentru asta. Tot asa, si in domeniul vanzarilor trebuie sa ai o scanteie pentru a putea deveni consilier de vanzari de succes. Si exemplele pot continua. Altfel nici ca merita sa incerci, daca nu esti nascut pentru asta, nu ai acel talent! Si sunt privite apreciativ aceste persoane.Oare chiar asa sa fie?

Adica viata e ca o clasa de la scoala, in care primim note: unul 7, altul 3, celalt 10, etc, pentru talentele cu care ne-am nascut. Iar noi stam cuminti in banci si invatam aceste idei. Si toate astea intr-un context complet incert, de plina pandemie. Repetam aceleasi idei…

In coaching, inainte de a experimenta o prima sedinta, ii spun clientului ca vom deveni parteneri pentru ca el sa obtina rezultatul dorit (intotdeauna ecologia si deontologia le respectam in setarea obiectivului). Il voi sustine, insa il si voi provoca constant sa iasa din povestea lui de viata, in care el este singurul expert.

Adica putem lucra impreuna atat timp accepta provocarea – aceasta este atitudinea care cred ca face cea mai mare diferenta in viata! Accepti sau respingi provocarile? Pentru ca acel intreprinzator “innascut” de fapt nu fuge de provocari de teama ca nu va reusi, ca va fi considerati de cei din jur un infrant. El vede provocarea si o considera o oportunitate. Si este doar o alegere in a respinge sau imbratisa provocarea.

Insa exista la baza intotdeauna o temelie sfanta: ce vrei tu in viata, intr-o anumita situatie? Atat de simplu poate fi: sa ai curajul sa spui pe bune ce vrei! Sa imi fac curaj sa vand, poate spune un client. Altul are o idee sa incerce un mic business sau vrea sa se reorienteze in cariera spre ceva complet nou, insa care ii trezeste o reala pasiune.

Ia-ti inima in dinti si spune ce vrei cu voce tare! Pentru ca lumea NU se împarte în oameni talentati sau mediocri, nici in succese sau înfrangeri. Lumea se imparte în oameni care au curajul sau nu sa spuna ceea ce vor, in oameni care accepta provocarile si cei care le resping. Iar coachingul este un spatiu sigur, in care nu exista greseala, in care nu esti judecat si poti invata ce iti poate aduce in viata acceptarea provocarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *