Riscand o data, poate vei ramane fericit/a toata viata!

Cred ca ideea ca oamenii puternici trec singuri prin schimbari este o mare capcana. Un autor de succes (Taleb) compara frumos ceea ce noi numim adesea ”oameni puternici” cu o tigaie de Teflon – care rezista, rezista si rezista! la socuri…pana se sparge iremediabil.

Eu am fost persoana acesta puternica, robusta, care s-a spart acum cativa ani. Deloc usor am strans cioburile. Insa asta m-a ajutat sa realizez la ce grad de epuizare ajunsesem si ca nu mai voiam sa continui in acelasi fel. Surpiza: am descoperit un lucru valoros pentru mine, si anume ca prin schimbari majore e foarte bine sa nu trecem singuri!

Mi-am zis: daca la 36 de ani m-am frant, as vrea sa incerc sa traiesc altfel. Si am invatat sa ma deschid, sa accept si mai ales sa cer sprijin, sa am curaj sa ma simt pe mine si sa imi descopar emotiile, trairile. Am invatat sa le numesc si vulnerabilitatea mi-a crescut calitatea vietii ca mama in primul rand. Fiul meu cel mare imi spune adesea: „e asa greu sa spun uneori ce simt!” Si ii spun ca il cred, ca si oamenilor mari le este greu adesea sa o faca! Insa putem incerca si il asigur ca ii voi fi intotdeauna alaturi!

Si daca deschiderea si vulnerabilitatea in sine nu sunt pasi usori – insa pe care ii putem invata, e vorba de mult exercitiu pentru a ne opri din a reactiona asa cum suntem obisnuiti sa o facem. Chiar asa: cand e ultima oara cand ai realizat ca nu mai vrei sa ajungi iarasi la acelasi rezultat? Te-ai intrebat din ce te poti opri a mai face? Si chiar sa exersezi sa te surprinzi cand reactionezi la fel si sa te opresti?

Aici intervine ceea ce spuneam ca e valoros: nu trebuie sa dovedesti ca esti puternic, ca faci totul singur! Te-as invita sa descoperi cat de eliberatoare si incurajatoare poate fi sustinerea. Sa poti destainui cuiva, fara sa fii judecat sau criticat, ceea ce simti, prin ceea ce treci. Sa ai acest spatiu in care numai tu sa contezi si in care sa te joci cu schimbarea perspectivelor. Acum pe bune: e un spatiu in care nu ai cum sa gresesti, in care poti explora in voie, poti sa te lasi provocat pentru a descoperi noi si noi optiuni.  

Asta e coachingul – o forma de sustinere in contextul schimbarii si eu te astept oricand la o prima sesiune gratuita!

Ai curaj sa incerci sa faci lucruile diferit cand ai obosit sa ajungi tot timpul la acelasi rezultat!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *