SERIA: Schimbarea – antrenament pentru tranziție și un nou început

Nimic nu subminează mai mult schimbarea (organizațională), decât eșecul de a depăși pierderile cu care ne confruntăm. (William Bridges)

Schimbările se întâmplă curent în viața oamenilor. Chiar și atunci când nu ni le dorim și ne sunt impuse – fiind mai degrabă un eveniment exterior nouă.

Experiența acesta recentă a pandemiei ne-a pus și încă ne pune în fața unor schimbări fără precedent, chiar dacă nu am vrut sau nu am fost de acord.  Întregul univers ne-a fost modificat  printr-o puternică discontinuitate a modului în care interacționam cu lumea, cu ceilalți și cu noi înșine. Aproape fiecare comportament al nostru de zi cu zi s-a modificat esențial.

William Bridges a furnizat un model care evidențiază diferența dintre schimbare și tranziție – ca un proces psihologic intern al fiecăruia dintre noi.

Prin schimbarea căutam rezultatul pe care aceasta îl produce.

În tranziție internă există 3 etape:

https://wmbridges.com/about/what-is-transition/

 

Cele trei faze ale tranziției sunt identificabile pe perioada acestei pandemii.

În procesul de tranziție al fiecăruia dintre noi am experimentat renunțare (la a mai ieși din casă, la a petrece timp cu prietenii, familia lărgită etc), pierderi (poate a locului de muncă, poate chiar a propriei afaceri) urmate de disconfortul puternic din zona de trecere.

Zona neutră a fost un exercițiu de învățare că nu suntem ceea ce ne-a fost luat, ceea ce am pierdut! Ce-ar fi dacă nu am mai fi atât de doritori să îmbrățișăm golul rămas în urmă? Dacă am îmbrățișa ceea ce ne rămâne și am transforma ceea ce am pierdut?

Așa ne-am putut schimba atitudinea și comportamentele, ba poate chiar convingerile și valorile, învățând distanțarea socială de toate tipurile.

Unii ne-am și redescoperit în acestă perioadă neutră de trecere de la vechi la nou. Am luat-o treptat și pas cu pas ne îndreptăm spre lucruri noi, viața începe să capete sens din nou.

Noul început înseamnă acceptare, adaptare și mai ales energie și speranță. Frica de necunoscut încet începe să treacă și poate fi înlocuită de deschiderea spre învățare, explorare, reînnoirea angajamentului. Deci reconstrucție, noi abilități poate pe care le definim pentru a funcționa într-o lume diferită.

În curând pot apărea și noile beneficii care aduc înțelegere pentru schimbarea care a avut loc.

În perioada stării de urgență am realizat o serie de întâlniri online cu acestă temă. Îi mulțumesc colegei mele, Anca Covaciu, și tuturor invitaților care au participat într-un gest comun de solidaritate.

Vă invit să urmăriți o serie de materiale video intitulată All Time Favorites….in Coaching!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *