Schimbarea – antrenament pentru un nou inceput: astazi despre cum sa faci limonada cand viata iti ofera lamai!

In seria Antrenament pentru un nou inceput, Oana Mihalcea ne-a oferit posibilitatea sa exersam un set de instrumente care ne ajuta sa iesim intr-o forma mai buna din orice situatie. Metafora pe care a folosit-o ea este: cum sa lasi socul sa te transforme in diamant! Da, da orice ne ofera viata poate fi transformat intr-o oportunitate de progres, cu conditia sa fim deschisi spre invatare!

Totul incepe cu constientizarea celor 3 tipuri de a reactiona in fata iluziei predictibilului:

Fragilul este ca vas de portelan pe care un soc il poate distruge/sparge. Poate ceda usor in fata aleatorului, a incertitudinii, a dezordinii, a erorilor si a factorilor de stres.

Robustul este ca otigaie care nu se va schimba in urma socurilor. Robustul rezista in fata stresului, insa orice vulnerabilitate – o mica crapatura, poate duce la naruirea totala.

Antifragilul este cel care trage foloase de pe urma socurilor, infloreste si creste cand este expus la volatilitate, la aleatoriu, dezordine si factori de stres. Antifragilul devine mai bun in urma acestor experiente. Antifragilitatea are proprietatea de a ne permite sa facem fata necunoscutului!

In urma acestui exercitiu parcurs impreuna cu participantii la webinar, am avut un dialog cu Oana pe tema antifragilitatii.

Va invit sa il urmariti pentru a afla despre:

  • legatura  dintre fragilitate si rezilienta,
  • importanta constientizarii resurselor interioare si exterioare,
  • abilitatile antifragilului de a nu se teme de propriile greseli,
  • esecurile nu ne definesc in viata, ci maniera in care reactionam cand le experimentam,
  • alegerea intre pasivitate si actiune in functie de ce ne ofera viata,
  • atacurile de panica sunt doar mesageri care au rolul de a ne  oferi informatii despre noi,
  • Plusvaloarea pe care acompanierea prin terapie/coaching o aduc.

Iti multumesc mult Oana Mihalcea pentru acest minidialog si in egala masura pentru sustinerea pe care mi-ai oferit-o in ultimii 6 ani, inclusiv in descoperirea noii mele pasiuni in viata: coachingul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *