Știi să îți iubești viața în momentele dificile?

Cred cu tărie că în viață este normal să se întâmple atât evenimente fericite, cât și mai puțin dorite.  

Ceea ce face diferența este maniera în care reactionăm în fața lor. Și chiar nu este utopie, idealism!

Victimizarea de tipul ”numai mie mi se întâmplă” înseamnă de fapt dificultate în acceptarea vieții. În acceptarea a ceea ce depinde de noi și ce nu!

La polul opus este nepăsarea, indiferența! Care semnifică cel mai adesea lipsa curajului de a face față.

În fața evenimentelor importante ale vieții avem ocazia să fim noi cu noi înșine. Să nu fim nici victime, nici nepăsători, nici invidioși etc.

Nu este vorba despre a fi puternic sau slab! Este vorba despre a fi conștienți că reacțiile noastre sunt cele care ne definesc ca persoane. Abordarea noastră înseamnă alegere, iar alegerile sunt cele care ne definesc destinul, viitorul.

Eu aș zice că este vorba despre curaj! Curajul de a accepta și a te bucura de viață. Acceptarea a ceea ce se întâmplă independent de voința noastră, și cel mai important alegerea cum ne poziționăm!

Interuman, oricine poate alege să te trateze așa cum dorește, cum poate. Și asta nu depinde de noi! Ce depinde de noi este: acceptăm modul în care suntem tratați sau spunem NU, nu e ok pentru mine!

Când viața ne răsfață, apreciem cu adevărat și nu luăm lucrurile ca și cum ni s-ar cuveni?

Când viața ne dă lămâi, știm să facem limonadă?

Și te întreb atunci: știi să îți iubești viața în momentele dificile? Ce ar deveni posibil în viața ta dacă am lucra împreună pe modul cum alegi să reacționezi în fața evenimentelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *