Ziua ideala

Îți voi mărturisi ceva: ceea ce spui la începutul ședinței de coaching este foarte valoros! Întotdeauna!

Aud că îmi spui: “Am nevoie de o perspectivă optimistă care să îmi dea energia să îmi finalizez proiectele.”

Și urmează o scurtă tăcere după care adaugi: “Nu că nu aș fi o persoană optimistă, însă imi e greu pentru că….”  continui cu situația dificilă create de pandemie, cu faptul că multe contracte au fost anulate, că munca ta este afectată de izolare și cât de dificil este să lucrezi numai acasă – ești și antreprenor, și tată și…și – multitaskingul este greu de gestionat.

Validez aceste dificultăți reale de adaptare prin care treci. Și te felicit pentru faptul că nu te lași copleșit deși incertitudinea asta durează de aproape un an. Faptul că alegi să lucrăm împreună spune despre tine că faci un pas important pentru a depăși aceste dificultăți! Cauți soluții!

Și te invit să îmi spui ce rol joacă scuzele, justificările în viața.

Tăcere inițial și apoi….rezonezi puternic: “Dap, asta fac – îmi găsesc ușor scuze! M-ar ajuta să nu îmi mai găsesc scuze”.

“Aha!” – dialogul nostru e telefonic, iar tu îmi spui că ești în studioul tău. Îți adresez o provocare: te invit să te vezi acum în studioul tău, în ziua ta ideală, perfectă. Ce faci concret? Cum îți duci tu acțiunile la bun sfârșit? Cum depășești tu dificultățile și te apreciezi că o faci?

Nu-ți e ușor să renunți la scuze. Însă perspectiva zilei perfecte te motivează mult.

Și acum te întreb pe tine, cel care citești: cum arată ziua ta ideală? Ce obții? Ce îți aduce? La ce scuze renunți?

Lasă-mi un mesaj și ne vom cunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *